Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، حسن حاجی نوری پیشکسوت مجسمهساز و خالق سرستون تخت جمشید در شهر بوینس آیرس آرژانتین در سن 92 سالگی در تهران از دنیا رفت. داریوش حاجی‌نوری این خبر را تایید کرده و دلیل فوت را مشکل ریوی اعلام کرده است. در بیشتر آثار حسن حاجی‌نوری، ایران باستان مورد توجه قرار گرفته است و او جایگاه ویژه‌ای در زمینه مجسمه سازی شهری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این هنرمند پیشکسوت در سال 1392 و  در سی‌وپنجمین نشست پژوهشی نگارخانه برگ تجلیل شد.

حسن حاجی‌نوری و یکی از آثار او

این هنرمند، سازنده مجسمه‌ای به ارتفاع 12 متر برای کشور آرژانتین بود که در مدت دو سال در محل تخت جمشید ایران ساخته بود. حسن حاجی نوری متولد 1305 در جواهردشت است و اولین آموزه‌های هنری‌اش را نزد استاد رحیم زاده ارژنگ  یاد گرفت و درسال 1323 کارگاه کارگاه شخصی‌اش را دایر کرد و بعدها به عنوان مدرس نقاشی و مجسمه سازی در اداره کل هنرهای زیبا مشغول به خدمت شد. این هنرمند در سال 1336 با ساخت ماکت مجسمه اردشیر بابکان، مقام اول مسابقه پیکره سازی را گرفت و ماکت‌هایی از آثار باستانی ایران به سفارش موزه‌ی ایران باستان ساخت.

در پی درگذشت این مجسمه ساز، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت این پیشکسوت مجسمه سازی را تسلیت گفت. در پیام تسلیت سید مجتبی حسینی آمده است: "حاجی نوری با توجه و نگاه به تاریخ و گذشته ایران، بر اساس آثار تاریخی و باستانی آثار ارزشمندی اجرا کرده است و آثاری نیز از بزرگان ادب و فرهنگ و مجسمه هایی با دغدغه اجتماعی و مردمی از این هنرمند به یادگار مانده است".

حسینی در ادامه این پیام نوشته است: "حاجی نوری با علاقه و فارغ از هیاهو سال ها در عرصه مجسمه سازی تلاش کرد. درگذشت این هنرمند گرانقدر را تسلیت می گویم، یاد و نامش گرامی و روحش شاد"

گفتنی است، پیکر حسن حاجی نوری، هنرمند پیشکسوت مجسمه‌ساز صبح روز یکشنبه بیست و سوم دی‌ماه از مقابل خانه هنرمندان تهران تشییع می‌شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۸۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • آثار کشف‌ شده در خیابان باباطاهر همدان مربوط به دوره ایلخانی است
  • ناصر میرواحدی درگذشت + سوابق
  • نخستین جشنواره دست سازه‌های آبی با معرفی آثار برتر پایان یافت
  • رئیس سابق فدراسیون کشتی درگذشت
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • تیم ملی فوتسال ایران چهارم جهان شد/ فوتسال بانوان در رده هشتم
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان