Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن حاجی نوری ـ پیشکسوت مجسمه ساز و خالق سرستون تخت جمشید در شهر بوینس آیرس آرژانتین ـ در سن ۹۲ سالگی در تهران از دنیا رفت.

سرستون تخت جمشید در آرژانتینداریوش حاجی‌نوری، پسر این هنرمند با تایید این خبر گفت: پدرم عصر روز گذشته پنجشنبه (۲۰ دی‌ماه) بر اثر کهولت سن از دنیا رفت. او از مشکل ریوی رنج می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسر این هنرمند که خودش مجسمه‌ساز است، بیان کرد: مراسم خاکسپاری روز شنبه (۲۲ دی‌ماه) انجام می‌شود و به احتمال زیاد پیکر ایشان در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شود.

او گفت: از آنجا که به روزهای تعطیل خوردیم هنوز هیچ هماهنگی‌ انجام نشده است و برنامه‌ای برای اینکه مراسم تشییع از کجا انجام شود، وجود ندارد. برای گرفتن مسجد و مراسم ختم هم پیگیر شدم اما هنوز موفق به انجام این کار نشدم.

حاجی‌نوری اعلام کرد: اگر می‌شد از جایی مثل خانه هنرمندان مراسم تشییع انجام شود و مسوولان مربوطه این هماهنگی را به وجود می آوردند، خیلی بهتر بود زیرا من به اندازه کافی درگیر تشریفات مراسم هستم و زمانی برای هماهنگی این برنامه‌ها ندارم.

--- حسن حاجی نوری در مراسم تجلیل

در بیشتر آثار حسن حاجی‌نوری، ایران باستان مورد توجه قرار گرفته است و او جایگاه ویژه‌ای در زمینه مجسمه سازی شهری دارد. از این هنرمند پیشکسوت در سال ۱۳۹۲ و در سی‌وپنجمین نشست پژوهشی نگارخانه برگ تجلیل شد.

جواد مجابی، هنرمند نقاش و پژوهشگر در مراسم تجلیل از این هنرمند، از حسن حاجی‌نوری به عنوان یکی از این هنرمندانی که مظاهر تاریخی ایران مثل بازسازی ستون تخت جمشید را پیش روی مردم می‌گذارد، یاد کرد و گفت: حاجی‌نوری یکی از کسانی است که حق او شناخته نشد.

این هنرمند، سازنده مجسمه‌ای به ارتفاع ۱۲ متر برای کشور آرژانتین بود که در مدت دو سال در محل تخت جمشید ایران ساخته بود.

حسن حاجی نوری متولد ۱۳۰۵ در جواهردشت است و اولین آموزه‌های هنری‌اش را نزد استاد رحیم زاده ارژنگ  یاد گرفت و درسال ۱۳۲۳ کارگاه کارگاه شخصی‌اش را دایر کرد و بعد ها به عنوان مدرس نقاشی و مجسمه سازی در اداره کل هنرهای زیبا مشغول به خدمت شد.

این هنرمند در سال ۱۳۳۶ با ساخت ماکت مجسمه اردشیر بابکان، مقام اول مسابقه پیکره سازی را گرفت و ماکت‌هایی از آثار باستانی ایران به سفارش موزه‌ی ایران باستان ساخت.

--- حسن حاجی نوری در جوانی

حاجی نوری در سال ۱۳۶۸ نشان درجه یک هنری خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد./ ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۹۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد

مهرناز قربان‌پور هنرمند خوشنویس که ۲ اثر از او در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمده است، درباره برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار مهر بیان کرد: نمایشگاه با کیفیت خوبی برگزار شده است. به ویژه در شرایطی که نمایشگاه برگزار کردن کار سختی شده است و انگیزه کافی از سوی هنرمندان وجود ندارد، به همین دلیل در فضای کلاسیک خوشنویسی، کمتر شاهد برگزاری چنین رویدادهایی هستیم و نمایشگاه گروهی با این کیفیت کمتر برگزار می‌شود.‌

وی با تاکید بر اینکه کیفیت برگزاری نمایشگاه توسط بخش خصوصی بسیار محسوس است، گفت: به طور قطع اگر جایی بخواهد از هنرمندان حمایت کند بخش خصوصی است، کسانی که در فروش آثار هنری و گالری‌داری تخصص دارند، هم در برگزاری نمایشگاه موفق‌ترند و هم در فروش آثار می‌توانند موفق‌تر عمل کنند. مطمئناً اگر بخش خصوصی به این عرصه ورود کند، اتفاقات خوبی می‌تواند به لحاظ حرفه‌ای برای هنرمندان بیفتد.

این هنرمند خوشنویس درباره نمایشگاه «روایت باران» توضیح داد: نمایشگاه «روایت باران» از چند جهت متفاوت است؛ اختصاص یک بخش به نمایش آثار قدما جالب توجه است، همچنین از اساتید پیشکسوت آثاری به نمایش درآمده و نشان از گزینش خوب در انتخاب آثار دارد. در مجموع نمایشگاه شسته رفته و خوبی است. مدت‌هاست این اتفاقات کمرنگ شده و نمایشگاه خوب، کم می‌بینیم.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، خوشنویسی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد، هنرمندان خوبی در این عرصه داریم که زحمت بسیاری می‌کشند که نیاز به حمایت دارند. به هر حال وقتی حمایت‌های خوبی از یک هنرمند شود، مطمئناً آثار فاخر و بهتری خلق می‌کند. اما وقتی نه فضایی برای ارایه آثار وجود داشته باشد و نه فضایی برای فروش آن، انگیزه هنرمند کاهش پیدا می‌کند.

قربان پور در پایان گفت: حضور افرادی که تخصص دارند و سال‌هاست در این حوزه فعالیت دارند، کار بلد هستند و می‌توانند ارایه‌های قوی و حرفه‌ای و خوبی داشته باشند، مغتنم است و مطمئناً چنین حرکت‌هایی به بهبود وضعیت هنر کمک می‌کند.

اولین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» توسط گالری تخصصی هنرهایی ایرانی و اسلامی «ترانه باران» در فرهنگسرای نیاوران برپا شده و تا پایان اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ دایر است.

کد خبر 6097681

دیگر خبرها

  • رئیسی: قم مهد علم و دانش است و در تولید محتوا بسیار نقش آفرین است
  • کردستان به قطب فولاد کشور تبدیل می‌شود
  • درگذشت خبرنگار باسابقه صداوسیما
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • تیم ملی فوتسال ایران چهارم جهان شد/ فوتسال بانوان در رده هشتم
  • پوشش کامل فیبر نوری قم ظرف یک هفته آینده انجام می‌شود
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • واکنش اینفانتینو و مسی به درگذشت اولین مربی قهرمان فوتبال آرژانتین